Truffel, wijnproeverij, vis, zelfgemaakte salami en Italiaanse kaas

 4 wijnproducenten en 5 boerderijen 

 

 

Genieten en leren van de lokale keuken de oude tradities in Abruzzo - Italië

Ervaringen met een gastronomische tour op de Trabocchi kust met de verschillende programmas  volgens het seizoen. Bezoek aan de lokale markt, winkelen bij de producent, ongerepte plek en ver van het massa-toerisme, ecologisch duurzame levensstijl

 


Beschikbare data 2021

 

16/20 October 5 days-4 nights

23/27 October  days-4 nights

23/30 October 7 days-6night

 

Voor groepen kunnen wij de data aanpassen, vraag informatie aan info@antonellabarbella.com


5 days-4nights € 1.200  (Discount for groups)

8 days-7 nights  € 2.000 (Discount for groups)

 


De prijs is inclusief:

7 dagen in een twee-persoons kamer, inclusief ontbijt

(single room € 160,- 4 nights - Single room 7 nights € 280,-)

 

Lunches en diners met wijn en drank tijdens de maaltijden

Koffie stops tijdens de excursies

Kooklessen met diploma

Proeferijen bij de locale ondernemers

Excursie met gidsen en entreegelden voor musea, kastelen en kerken

Shuttle bus van en naar de luchthaven van Rome of Pescara, exclusief voor de groep

 

De prijs is exclusief:

Vluchten

Reisverzekering

Extra en persoonlijke fooien

Alles wat niet in bovenstaande is omschreven

 

Voor informatie en reserveringen:

info@antonellabarbella.com

 Tel & WhatsApp 0031 619 73 0063

 

Programma: van Zaterdag tot Zaterdag

 

Zaterdag - Dag 1

Ontvangst op de luchthaven (Rome of Pescara) en vertrek per shuttlebus naar het hotel.

Aankomst in het hotel  waar u wordt verwelkomd  met een drankje en diner in a typisch restaurant met wijn arrangement

 

Zondag - Dag 2

Wijnproducent en proeverij, workshop koekjes met olie en wine. 

Bezoek aan de oud middeleeuws dorp van Lanciano.

 

Maandag - Dag 3

Bezoek aan de honingboerderij, proeverij en kaarsenworkshop.

Diner met uitzicht op zee en proevrij van extra vergine olijfolie

 

Dinsdag - Dag 4

Maak je eigen ventricina salami en barbecue workshop in de tuin

Dinner in de saffron boerderij

 

Woensdag - Dag 5

Kaas workshop: mozzarella en ricotta, Verse pasta workshop en lunch in Agriturismo

Wijnproducent en proeverij dinner

 

Donderdag - Dag 6

De vissersbaai, I trabocchi (oud vissysteem)

Seizoensgroenten plukken

Wijnproducent en proeverij voor lunch 

Fish workshop dinner

 

Frijdag - Dag 7

Truffel jagen

Bezoek aan het kasteel in de bergen

Wijnproducent en proeverij

Levering van kookdiploma's 

 

Zaterdag – Dag 8

Vertrek met de shuttlebus naar de luchthaven en terugkeer naar huis.

 

 

Door veranderlijke weersomstandigheden kan het mogelijk zijn dat er wijzigingen in het programma worden aangebracht.

 

  Zeven dagen rondleiding langs de Trabocchi kust, met de internationale chef Antonella Barbella, ontdek de oude ambachten en de natuurlijke schoonheid van een nog ongerepte plek en ver van het massatoerisme. De familie atmosfeer en de hartelijkheid van de bewoners die is gekoppeld aan de oorspronkelijke tradities waardoor u zich thuis voelt, tussen tradities, geschiedenis, kunst, cultuur, eten en wijn van de hoogste kwaliteit.

Klik hier voor de video van het voorgebergte van D'Annunzio

 https://www.YouTube.com/watch?v=2wv4Z8OOg3Y 

  

Wat 

Kom en herontdek de oude tradities van de lokale producenten die al generaties lang familie ambachten en gebruiken aan elkaar hebben doorgegeven. Wordt betoverd door de smaak van de lokale producten en typische restaurants en fantastische excursies in het gebied tussen de zee en de bergen van de prachtige Costa dei Trabocchi met uw gastvrouw, de internationale chef-kok Antonella Barbella. 

Waar

U verblijft inMozzagrogna, in een elegant Kastel, te midden van ongerepte natuur van de kust van Trabocchi, locaties met citrusplantages, olijfboomgaarden, wijngaarden en visvijvers.  

Wie zijn onze klanten?

Liefhebbers van Italië en de Italiaanse keuken, ideaal voor familiegroepen, vrienden of bedrijfsteams met een passie voor eten, wijn en Italiaanse stijl. De tours zijn gemaakt voor groepen van 8 tot 15 deelnemers. Het is mogelijk om de tour ook voor koppels of grotere groepen te organiseren, en met maatwerk op basis van het verzoek van de klant. 

Vluchten

KLM, Alitalia, Vlueling, Ryanair, Easy-jet

 

Luchthaven Rome Fiumicino - 2,5 uur vanaf Bestemming met shuttlebus

(Amstedam Rome Fiumicino met : KLM, Alitalia, Easy-Jet, Vlueling)

 

Luchthaven Pescara - 40 min van bestemming met shuttlebus

(Dusseldorf Weeze Pescara met: Ryanair)  

 

 Samenvattend 

• Professionele cursus van de typische Abruzzo-keuken onder begeleiding van de internationale chef-kok Antonella Barbella op exclusieve locaties met typische lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

 

 • Ontdek Abruzzo: inspirerende rondleidingen door wijnhuizen, boerderijen, lokale producenten, markten, oude dorpen, kastelen en kerken, tussen geschiedenis, kunst, cultuur, tradities, tussen zee en bergen. Kortom een culturele reis tussen zee en bergen.

 

• All-inclusive. U kunt uw portemonnee thuis laten! De dag begint met een heerlijke croissant en cappuccino, versterkt door een stevig ontbijt met typische lokale producten, gedurende de dag wordt u verwend met lunches en diners die vergezeld worden door bijzondere lokale wijnen en drankjes. Begeleide excursies, entreegelden voor musea, kerken en kasteel, koffiepauzes in typisch Italiaanse bars en proeverijen bij lokale producenten zijn allen inbegrepen. Ook transfer van en naar het vliegveld met de shuttlebus zijn inbegrepen. U moet zelf de vlucht regelen maar op verzoek kunnen wij ook de vlucht voor u regelen.

 

• U verblijft in een prachtig kasteel, Castello di Septe  op 40 minuten van de luchthaven van Pescara of 2,5 uur van de luchthaven van Rome. Hotel heeft een 4 sterren classificatie en is onlangs gerenoveerd: Castello di Septe, Contrada Castel di Sette, 20. 66030 Mozzagrogna, Italia. 

 

 


Wat zijn de trabocchi

 De Trabocchi, gedefinieerd als een World Heritage Site door UNESCO, zijn oude vis installaties geheel van hout, verankerd op de rotsen, langs de Adriatische Kust, vroeger gebruikt als visserij installatie om vis te vangen langs de kust. Deze installaties zijn onlangs gerenoveerd en omgebouwd tot charmante restaurants op palen in het water.

 

 Het grondgebied

 De Trabocchi kust, zo genoemd omdat het is bezaaid met deze oude visserij installaties, is gelegen in Midden-Italië op 250 km van Rome, in een gebied nog onaangeroerd door het massatoerisme. Het gebied ligt 30 minuten van de Maiella berg waar u in de winter zelfs kunt skiën op de besneeuwde hellingen. Een prachtig gebied bewoond door vriendelijke mensen, die open staan voor bezoekers uit andere culturen, en met trots hun tradities en hun passie voor het vaderland willen delen. Gelegen in het centrale gebied van Abruzzo, die een buitengewone morfologie kent, van zachte heuvels, verschillende meren en twee grote bergen: Gran Sasso en Maiella waaruit verschillende watervallen ontspringen, die te bewonderen zijn tijdens het smelten van de sneeuw, tussen de lente en de zomer. Het staat bekend als de groenste regio van Italië,mede door haar 3 nationale parken, waar de bruine beer en de grijze vos in natuurgebieden worden beschermd. Met een 131 km uiterst gevarieerde kustlijn, waaronder zandstranden, kiezelstranden en kliffen met uitzicht op de zee, kan de regio Abruzzo worden gedefinieerd als een juweel van ongerepte natuur.

 


  Welkom in mijn geboortestreek!

 

Benvenuti a casa mia! Mijn missie is om mijn provincie/streek Abruzzo te promoten door middel van het ondersteunen van lokale kleine producenten en familiebedrijven, die met grote passie kunnen vertellen over de oude tradities en producten, die al eeuwenlang worden doorgegeven van vader op zoon.

 

Wie is Antonella

Antonella is een gepassioneerde enthousiaste chef die met ongelofelijk veel positieve energie zich al twintig jaar wijdt aan het promoten en organiseren van voedsel en wijn evenementen, beurzen, catering en privé diners. Daarnaast is Antonella promoter van verschillende Italiaanse merken die inmiddels bekend zijn in de Nederlandse keuken. Antonella heeft een kookboek uitgegeven in Nederland, waarin de recepten van 3 generaties Italiaanse mamma’s, hun geheimen prijsgeven. Tevens schrijft zij recepten in het Italië Magazine die in Nederland, Duitsland en België wordt uitgegeven. Laat Atonella je vergezellen op een spannende gastronomische reis door haar eigen streek gecreëerd door de smaken en geuren van een land rijk aan tradities en geschiedenis, waardoor je je meteen thuis voelt en besmet zal worden door haar enthousiasme.Vraag een offerte aan en het volledige programma

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

Tot ziens in Abruzzo! 

Vi aspetto in Abruzzo!!!